DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Žito / Rye
ŽITO

Zdravá, výživná obilnina, která se převážně pěstuje v oblastech s chladnými klimatickými podmínkami.

Do Evropy se žito dostalo z Ruska. Pro vysoký obsah bílkovin se používá hlavně na chléb, ale je možné z něho připravit i chutné pokrmy a sladké drobné pečivo.

Žitné klasy mají tvrdá, výživná zrna, považovaná za ještě výživnější než pšeničná. Jsou bohatá na bílkoviny, vápník a železo, vitaminy B1, B2 a niacin. Žitný chléb zvyšuje sílu a energii, pročisťuje cévy, pomáhá předcházet chudokrevnosti, přispívá k růstu vlasů a nehtů. V žitných výhoncích nebo žitném sladu je hodně fluóru, který podporuje tvorbu kostí a zpevňuje zubní sklovinu.

RYE grain, healthy, nutritious, and that is mostly grown in areas with cold weather conditions.In Europe, the rye had received from Russia. For high protein content is mainly used on bread, but it is possible to prepare and tasty and fresh baked corn Rye are tough., nutritious grains, considered to be more nutritious than wheat. They are rich in protein, calcium and iron, vitamins B1, B2 and niacin. Rye bread and energy, increases the strength of pročisťuje blood vessels, helps prevent anemia, contributes to the growth of hair and nails. In the portion rye rye malt shoots or is a lot of fluóru, which supports the creation of bone and tooth enamel reinforces.

Specifické vlastnosti

Je bohaté na železo, draslík, fosfor, fluór a kyselinu křemičitou i na vitaminy skupiny B.

Má oživující účinek na vnitřní orgány. Obzvlášť na metabolicky aktivní játra.

Žito je relativně hůře stravitelné než pšenice, ale od trávicích orgánů nevyžaduje momořádně vysoké "pracovní nasazení". Traduje se, že z důvodu větší pravděpodobnosti nadýmání je méně vhodné pro sedavá zaměstnání. Také žito obsahuje lepek, i když v podstatně menší míře než pšenice.

Specific vlastnostiJe rich in iron, potassium, phosphorus, fluorine, and vitamins and quarz Group (B). The reinvigoration effect on internal organs. Especially on the liver. Rye metabolically active is relatively less digestible than wheat, but from the digestive organs does not require momořádně high "manpower". Tradition has it that the greater the likelihood of bloat is less appropriate for sedavá. Rye also contains gluten, although in significantly smaller extent than wheat.

Základní příprava žitných zrn

Zrna umyjte a na 6 až 10 hodin namočte do dvojnásobného množství vody. Ve vodě, v níž se máčela, je uveďte do varu a přiklopené vařte 60 minut. Potom je aspoň 30 minut nechejte bobtnat.

Okořeňte přípravkem Tamari.

Basic preparation portion rye and zrnZrna wash 6 to 10 hours to immerse into the double quantity of water. In water, in which máčela, bring to the boil and boil for standing up against 60 minutes. Then it is at least 30 minutes to allow to swell.Spice up your product Tamari.