DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Pečivo z listového těsta / Filo Pastry
Pečivo z listového těsta

Listové těsto má kromě toho, že je k dostání jako polotovar a šetří náš čas, tu výhodu, že je můžeme plnit jak slanými, tak i sladkými náplněmi. Se slanými náplněmi je vhodnější k čaji, sladké náplně jsou vhodnější k ostatním nápojům.

TASTIČKY, TROJHRÁNKY NEBO PIROHY Z LISTOVÉHO TĚSTA  

450-500 g listového těsta, moukana vál, 1 vejce na potření.

Listové těsto rozválíme na plát a rádýlkem rozkrájíme na čtverce nebo vykrájíme kolečka, naplníme je zvolenou náplní a složíme do tastiček, trojhránků nebo pirohů. Okraje těsta dobře stiskneme, aby náplň nevytékala, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, připadně posypeme hrubou solí, kmínem, sezamovým semínkem apod. a upečeme ve vyhřáté troubě.

Pečivo se sladkými náplněmi potom pocukrujeme nebo ještě dozdobíme polevou.

Velikost tvarů záleží jen na nás, jak spěcháme, zda pečivo připravujeme pro naše věčně hladové děti nebo pro hosty, v tom přípradě je vhodnější, aby mělo drobnější tvar.

Tastičky - vyválené těsto krájíme rádlýlkem na čtverce a naplněné složíme na tvar psaníčka.

Šátečky (trojhránky):

Stejné čtverce jako na taštičky po naplnění přeložíme úhlopříčně na tvar trojůhelníku.

Pirohy (název je převzatý z ruské kuchyně) - mohou mít tvar taštiček, šátečku, půlměsíců apod.

Filo pastry dough těstaListové has, in addition, it is available as a semi-finished product and save our time, have the advantage that we can carry out both salty and sweet toppings. Salty fillings is more suitable for tea, sweet fillings are better suited to other drinks.TASTIČKY, TROJHRÁNKY, or PIES from a PIE MADE of 450-500 g Filo, moukana, 1 egg to the combat.Leaf on a plate and the dough rozválíme rádýlkem rozkrájíme on the square, or vykrájíme, is selected to fill the wheel loading, and buck to tastiček, trojhránků or pies. The edges of the dough well stiskneme to fill its mournful, put on the tray, potřeme rozšlehaným egg, may sow the rough salt, caraway, a sprinkling of sesame seeds, etc. and we bake in the heated oven.Pastry with sweet toppings then pocukrujeme or even dozdobíme.Size shapes depends only on us, as if in a hurry, we are preparing for our pastry forever hungry children or for guests, it is preferable to přípradě should be minor.Tastičky-vyválené the dough slice a rádlýlkem on a square shape on each chip and filled with love letters (trojhránky). small pies: the same square as the puffs after filling in the form trojůhelníku to translate your diagonally.Pies (the name has been taken from Russian cuisine)-may take the form, style, a half month, etc.