DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Čajové pečivo / Scones
Čajové pečivo

Čajové pečivo je pečivo drobných tvarů z různých druhů těst. Zpravidla se zdobí a doplňuje kandovaným ovocem neb oořechy. Má sice název čajové, ale pochutnáme si na něm i ke kávě.

Pastry pastry pastry is small shapes from different types of AWS. It is usually decorated with and complement the candied fruits, or oořechy. Although the name of the tea, but then the refreshment on the coffee.

ČAJOVÉ PEČIVO Z LINECKÉHO TĚSTA  

250 g hladké mouky, 125 g másla nebo rotlinného tuku, 80 g moučkového cukru, 1 vejce,

60 g strouhaných ořechů, mouka na vál, tuk na plech, na potření a spojení višňová nebo

rybízová marmeláda, kakaový či kávový krém, moučkový a vanilinový cukr na posypání,

čokoládová poleva, na ozdobu vlašské ořechy nebo lískové oříšky, kandované ovoce apod.

Na vále zpracujeme mouku, změklý tuk, prosátý cukr, vejce a ořechy na hladké těsto.

Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary.

U kulatých tvarů můžeme ještě u poloviny uprostřed vykrojit malé kolečko, aby vznikl malý otvor.

Vše upečeme na plechu vymazaném tukem ve středně vyhřáté troubě.

Po upečení a vychladnutí tvary spojujeme po dvou marmeládou nebo krémem.

Povrch jen pocukrujeme nebo poléváme čokoládovou polevou.

Můžeme přizdobit půlkou ořechu, kandovaným ovocem apod.

PASTRY crust 250 g smooth flour 125 g butter or fat rotlinného, 80 g sugar meal, 1 egg, 60 g grated hazelnuts, flour, fat on the plate, to combat and the merger of višňová neborybízová jam, cocoa or coffee cream, powdered sugar on top and vanilinový, chocolate icing decorations, walnuts or hazelnuts, candied fruit, etc.At vále we provide flour, fat, sugar fraction softened, eggs, and nuts to a smooth dough.From dough to pomoučeném vále vyválíme thin plate and vykrajujeme of different shapes.Round shapes, we can even half the small wheel in the middle of knockout to produce a small opening.Everything we bake on sheet metal in the medium heated vymazaném grease an oven.After baking and cooling, we combine two shapes jam or cream.Poléváme just pocukrujeme or chocolate sauce.We can přizdobit half-nut, candied fruits, etc.

KOLEČKA Z KŘEHKÉHO TĚSTA SYPANÁ OŘECHY  

200 g hladké mouky, 125 g másla nebo rostlinného tuku, 60 g moučkového cukru, 2 žloutky,

mouka na vál, tuk na plech, 1 vejce na potření, 50 g strouhaných ořechů, na potření marmeláda.

Na vále zpracujeme mouku, změklý tuk, cukr a žloutky na hladké těsto.

Necháme je krátce v chladu odpočinout a na pomoučeném vále pak vyválíme na tenký plát.

Vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 3 cm, polovinu koleček ještě uprostřed malým tvořítkem vykrojíme. Všechna kolečka dáme na plech vymazaný tukem, kolečka s vykrojeným středem potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechy.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlá plná kolečka potíráme marmeládou a přikryjeme kolečky s ořechy. Můžeme ještě pocukrovat.

  STŘÍKANÉ PEČIVO  

280 g másla nebo rostlinného tuku, 70 g krupice, 2 žloutky, 300 g hladké mouky, citronová kůra,

kandované ovoce, tuk na plech, čokoládová poleva.

Tuk našleháme s cukrem a žloutky, přidáme nastouhanou citronovou kůru a hladkou mouku jen zamícháme. Kandované ovoce nakrájíme na nudličky neb čtverečky.

Těsto naplníme do cukrářkého sáčku s ozdobnou konconkou a na tukem potřený plech stříkáme malé pusinky. Na špičku tvaru vložíme vždy kousek kandovaného ovoce (nebo ořech, rozinku apod.).

Pečeme rychle v dobře vyhřáté troubě, aby se těsto na plechu neroztékalo.

Upečené pečivo můžeme máčet v čokoládové polevě.

 

KOKOSOVÉ PEČIVO TVAROVANÉ STROJKEM  

100 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g cukru, 100 g strouhaného kokosu, pomerančová kůra,

1 vejce, 250 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, mouka navál,

tuk na vymazání plechu, moučkový cukr s vanilinovým cukrem na obalování.

Na vále zpracujeme změklý tuk, cukr, kokos, nastrouhanou pomerančovou kůru, vejce a mouku s práškem do pečiva a zpravidla musíme přidat ještě nepatrně vody.

Hladké a rychle zpracované těsto postupně tvarujeme pomocí strojku na maso s ozdobným nástavcem.

Tvoříme kolečka, tyčky, rohlíčky nebo jiné tvary.

Klademe je na plech dobře vymazaný rukem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Hned po upečení pečiva obalujeme v cukru.

  VÁNOČNÍ HVĚZDIČKY  

400 g hladké mouky, 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1-2 lžíce vody, mouka na vál, tuk na vymazání plechu,

pikantní marmeláda na potírání, moučkový a vanilinový cukr na posypání, bílková nebo čokoládová poleva.

Na vále zpracujeme mouku s pudinkovým práškem, změklým tukem, cukrem ažloutky.

Podle potřeby přidáme trochu vody. Z těsta rozválíme tenký plát a vykrajujeme hvězdičky.

Upečeme je na dobře vymazaném plechu v dobře vyhřáté troubě, jinak by se pečivo vysušilo.

Po upečení a vychladnutí tvary potíráme marmeládou a spojíme s druhou polovinou.

Pak je na povrchu posypeme cukrem nebo je poléváme polevou.

The WHEELS of the FRAGILE DOUGH EARTHY NUTS 200 g smooth flour, 125 g of butter or vegetable oil, 60 g moučkového sugar, 2 egg yolks, flour, fat on the sheet, 1 egg to the combat, 50 g grated hazelnuts, to combat the jam.At vále we provide flour, oil, sugar and softened the yolks to a smooth dough.Let them rest in a cool place, and briefly on the pomoučeném vále then vyválíme on thin plate.Vykrajujeme from the wheels of diameter of about 3 cm, half in the middle of a small yet wheels tvořítkem vykrojíme. All wheels have a deleted fat, wheels with centre of vykrojeným potřeme rozšlehaným egg and sow nuts.Bake in medium oven oven. Cold full wheel cover and sewn with potíráme jam with nuts. Can we still pocukrovat. 280 g of butter PASTRY PUMPED or vegetable fat, 70 g meal, 2 egg yolks, 300 g of flour, lemon rind, candied fruit, fat, chocolate icing.Fat našleháme with sugar and egg yolks, lemon rind, and we add nastouhanou smooth we shuffle just flour. Candied fruit nakrájíme Julienne or squares.Fill the dough into a cukrářkého bag with decorative konconkou and lightly grease tin stříkáme small kisses. On the tip of the shape with a piece of fruit every candy (or nut, rozinku, etc.).Bake in well heated oven quickly so that the dough on the sheet metal neroztékalo.The baked bread can soak in chocolate-coating them. COCONUT PASTRY SHAPED in 100 g of butter or vegetable fat, 100 g of sugar, 100 g coconut, grated orange peel, 1 eggs, 250 g of flour, 1 teaspoon of baking powder, baking, 2 spoons of water, flour, fat had blown clear sheet, powdered sugar with vanilinovým sugar on the Oaxaca.At vále we provide softened oil, sugar, coconut, grated Orange rind, egg, and flour with baking powder and usually we have to add more water slightly.Smooth and quickly processed by the machine on the dough tvarujeme gradually the meat with the decorative piece.We were wheels, sticks, tootsie rolls, or other shapes.We put a good Tin and bake in the cleared rukem well heated oven.Soon after baking pastries in sugar obalujeme. CHRISTMAS STARS 400 g smooth flour, 1 bag of pudinkového powder with vanilla-flavoured, 250 g of butter or vegetable oil, 150 g sugar, yolks, 2 moučkového, 1-2 spoons of water, flour, fat on a clear sheet, spicy Marmalade on combat, the powdered sugar on top and vanilinový, bilkova or chocolate icing.At vále we provide flour with pudinkovým powder, změklým fat, sugar ažloutky.If necessary, add a little water. From dough thin plate rozválíme and vykrajujeme stars.We bake is a well vymazaném sheet in oven-heated well, otherwise the pastry incy.After baking and cooling potíráme jam and combine shapes with the second half.Then sow on the surface is covered with sugar or poléváme.