DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Ječmen / Barley
JEČMEN

Jde o nejodolnější obilninu, roste téměř v každém podnebí. Má krátké vegetační období a malé nároky na vlhkost. Normální ječmen "plný" musí být očištěn od plev a zlehka oloupán. Proto není vhodný ke klíčení. Ječmen holý je odrůda pěstovaná s klasy bez osin. Nemusí se loupat a je tudíž klíčivá.

Je to výživné a snadno stravitelné zrní, které je dobrým zdrojem vlákniny, železa, vápníku a bílkovin. Prospívá trávicí soustavě, působí protizánětlivě a pomáhá léčit otoky a nádory.

Má mírně projímavý účinek a tlumí bolesti močových cest. Vysokou výživnou hodnotu má naklíčený ječmen, kterým se léčí poruchy trávení a nadýmání.

Slad z naklíčeného ječmene má široké použití v potravinářství, zejména při výrobě piva. Při klíčení se škrob přeměňuje na sladkou maltózu, která neškodí zubům a je mnohem přirozenějším sladidlem než saxharóza. Pražený ječmen se přidává do náhražek kávy a jeho extrakt má povzbuzující účinky.

BARLEY is the most resistant obilninu, grows in nearly every climate. Has a short growing season, and small claims for moisture. Normal barley "full" must be free from husks and partly peeled off lightly. It is therefore not suitable for germination. Barley is grown variety with bare ears without osin. It may not peel and is therefore a viable.It's nutritious and easily digestible grain, which is a good source of fibre, iron, calcium and protein. Beneficial to the digestive system, and flavonoids helps heal tumors and swelling.Has a slightly projímavý effect and dampen the pain of urinary tract. The high nutritional value of barley, which has naklíčený to cure disorders of digestion and bloating.Malt of barley naklíčeného has broad use in the food industry, in particular in the production of beer. During germination, the starch converts to sugar maltose, which is harmless to the teeth, and is a much more natural drinks than saxharóza. Roasted barley added to coffee substitutes and its extract has a stimulant.

Specifické vlastnosti

Na Středním východě je již dlouho znám jako "lék na srdce". Snižuje hladinu cholesterolu.

Má protivirové a protirakovinné účinky. Obsahuje silné antioxidanty, včetně tokotrienolů.

Ječmen je chudý na lepek, ale může tvořit 20 % ječné mouky k přípravě chleba.

Je to typická kašovitá obilnina, lehce stravitelná, s močopudným účinkem. Protože vytváří sliz, je vhodná při onemocněních žaludku a střev. Kvůli vysokému obsahu křemíku slouží k posílení vaziva, plic, pomáhá při degeneraci meziobratlových plotének, zlepšuje držení těla.

Kojícím matkám se ke zvýšní tvorby mléka doporučují ječné pokrmy, ječná voda a též černé pivo.

Ječné polévky kojencům nezpůsobují žádné trávicí těžkosti.

Mladé výhonky ječmene jsou bohaté na chlorofyl, vitamin A a enzymy, jež podporují trávení.

Dále obsahují antioxidant SOD (superoxiddismutázu) a mukopolysacharidy, které mají protizánětlivý účinek. Ve výhoncích je až 20 % bílkovin. Tedy téměř tolik, co v mase. Viz také - obilné výhonky.

The specific characteristics of the Middle East has long been known as a "cure for hearts". Reduces the cholesterol.The virus-scanning and foe. Contains powerful antioxidants, including tokotrienolů.Barley is poor to gluten, but it can be 20% barley flour for the preparation of bread.It's a typical kašovitá grain močopudným with sensible light easily. Because it creates mucus, is suitable for the stomach and gut diseases. Due to the high content of Silicon is used to strengthen the ligaments, helps the lungs, the degeneration of the inter-vertebral, improves posture.Breast feeding mothers to zvýšní of milk recommended dishes the barley barley water and also a black beer.Barley soups do not cause any digestive difficulties to infants.The young shoots of barley are rich in chlorophyll, vitamin A and enzymes that stimulate digestion.Also contain antioxidant SOD (superoxiddismutázu) and mukopolysacharidy, which have the effect of anti-inflammatory solutions × ×. In the shoots is up to 20% protein. Almost as much as what's in the meat. See also-grain shoots.

Základní příprava ječných zrn

Zrna umyjte a na 6 až 10 hodin namočte v dvojnásobném množství vody. Povařte i s vodou, v níž se máčela. Přiklopte a 1 hodinu vařte. Potom nejméně 1 hodiny nechejte bobtnat.

Okořeňte přípravkem Tamari nebo Gomasio.

Basic preparation of grains Grains wash and ječných on the 6 to 10 hours to immerse in double the amount of water. Should i water, in which the máčela. Přiklopte and boil for 1 hour. Then at least 1 hours leave to swell.Spice up your product or Tamari Gomasio.