DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Nezralá pšenice špalda / Unripe spelt
NEZRALÁ PŠENICE ŠPALDA

Nezralá je pokosená špalda s mléčným nádechem. Hned po sklizni se musí usušit. Bezprostředně poté je třeba ji vymlátit, aby se zrno uvolnilo od plev.

UNRIPE WHEAT, spelt pokosená is a ŠPALDANezralá with a touch of milk. Immediately after the harvest must be dry. Immediately after it is necessary to beat the grain free from husks.

Specifické vlastnosti
 
Pro malý obsah bílkovin není mouka z nezralé špaldy vhodná na pečení. Má pikantní kořennou, mírně dýmovou chuť. Všeobecně se má zato, že posiluje organismus a má povzbuzující účinek na trávicí žlázy.

Uvádí se významný obsah fosforu a železa.

The specific content of the protein is not vlastnostiPro a little flour suitable for baking, unripe spelt wheat. The spicy spicy, slightly dýmovou taste. Generally, it is considered that strengthens the organism and has stimulant effect on the digestive glands.Given the significant amount of phosphorus and iron.

Základní příprava zelené nezralé špaldy

Celá zrna umyjte a s dvojnásobným množstvím vody uveďte do varu. Okořeňte trochou mořské soli a přiklopené 45 minut duste na mírném plameni. Potom ještě 10 minut nechejte bobtnat. U stolu okořeňte přípravkem Tamari nebo Gomasio.

Basic preparation of green unripe grain špaldyCelá and double the quantity of wash water, bring to the boil. Spice up your a little sea salt and standing up against dust on for 45 minutes. Then leave to swell for 10 minutes. Spice up your table with the Tamari or Gomasio.