DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zábava a vzdělávání‚ to je smysl žití

Kukuřice / Maize
KUKUŘICE

Původně indiány pěstovanou kukuřici do Evropy přivezl Kolumbus. Trávová rostlina, která někdy naroste i do výšky 5 metrů, má několik klasů, hustě porostlých zrny. Mladé kukuřičné klasy se vaří nebo grilují. Čerstvé, ještě nedozrálé jsou pro svoji sladkou chuť opravdovou pochoutkou.

Kukuřice je výborným zdrojem vitaminů A, B1, B2, niacinu a minerálů - železa, mědi, fosforu a hořčíku.

Dozrálá zrna se vysuší a pomelou na krupici, nebo kukuřičnou mouku. Kukuřičná mouka zbavená oleje je škrobovým prostředkem, který se při vaření a pečení používá jako pojivo. Kukuřičné vločky jsou oblíbeným pokrmem ke snídani. Kukuřičný cukr, známý jako "dextropur", je z hlediska zdravé výživy coby izolovanou látku třeba odmítnout, stejně jako bílý cukr a bílou kuchyňskou sůl.

Kukuřičný olej má vysoký obsah kyseliny linolové. Snáší vysoké teploty a je obzvlášť bhodný k vaření a pečení. Drobnozrnné odrůdy kukuřice se praží, pukají a jsou známy jako pukance nebo, jak se dnes říká, popcorn.

MAIZE was originally bred maize into Europe, the Indians brought back of Columbus. Trávová plant which grows to a height of sometimes even 5 metres, has a few grains of corn, densely-forested. Young corn, boiled or grilled. Fresh, still imperfect are for my sweet taste a real delicacy.Corn is a good source of vitamins A, B1, B2, niacin, and minerals-iron, copper, phosphorus and magnesium.The grains are dried and punched pomelou on maize flour groats, or. Maize flour from which the oil is škrobovým means that when cooking and baking is used as a binder. Corn flakes are a popular dish for breakfast. Corn sugar, known as "dextropur", is from the perspective of healthy nutrition as an isolated substance must be rejected, as well as white sugar and white salt.Corn oil has a high content of linoleic acid. Tolerates high temperatures and is especially bhodný for cooking and baking. Drobnozrnné varieties of maize kernels, lounging, and are known as pukance or, as it is now called, popcorn.

Specifické vlastnosti

Při alergií na lepek se kukuřičná bílkovina dobře snáší. Kukuřičná mouka, která se používá v kuchyni k přípravě řady jídel, je součástí bezlepkové (celiatické) diety.

Kombinace kukuřičné a fazolové bílkoviny poskytuje plnohodnotnou bílkovinu.

Má protirakovinné a protivirové účinky, možná způsobené přítomností inhibitorů proteázy.

Zvyšuje hladinu estrogenu. Kromě pozitivních účinků může ovšem způsobit i nepříjemnosti.

Výrobky z kukuřice jsou velice běžnou příčinou potravinové nesnášenlivosti, spojené s příznaky kloubního revmatismu, syndromu dráždivného tračníku, bolestí hlavy a epilepsie, u dětí doprovázené migrénou. Dlouhodobá konzumace samotné kukuřičné kaše vede k těžké chorobě, zapříčiněné jednostrannou výživou, nazýváné pelagra. Symptomy jsou: žaludeční poruchy, onemocnění nervového systému a psychické poruchy. Z tohoto důvodu se kukuřicčná jídla mají kombinovat s listovou zeleninou, ovocem atd., nebo do jídelníčku zařazovat jen z času na čas.

Třásně na vrcholu dozrálého kukuřičného klasu (špalta) se používají k přípravě čaje, který pomáhá při poruchách močových cest, jako jsou ledvonové kameny a zánět močového měchýře.

Nejúčinnější je denně vypít několik šálků tohoto čaje. Kukuřičná mouka, která se používá v kuchyni k přípravě řady jídel, je součástí bezlepkové (celiatické) diety.

The specific properties of The allergy to gluten, corn protein tolerates. Maize flour, which is used in the kitchen to prepare a series of dishes, is part of a gluten-free diet (celiatické).The combination of corn and bean protein provides the full protein.The effects from cancer and the virus-scanning, maybe due to the presence of protease inhibitors.Increases the levels of estrogen. In addition to the positive effects however may cause inconvenience.Products from maize are a very common cause of a food intolerance, associated with the symptoms of rheumatism, ball dráždivného colon syndrome, headaches and epilepsy, migraine, accompanied by children. Long-term consumption of corn porridge itself leads to a hard disease, caused by one-sided nutrition, nazýváné pellagra. The symptoms are: stomach disorders, diseases of the nervous system and mental disorders. For this reason, kukuřicčná meals have combined with leaf vegetables, fruit, etc., or in the menu file only from time to time.The fringe on the top of dozrálého corn cob (špalta) are used to prepare tea, which helps in disorders of the urinary tract, such as the ledvonové stones and inflammation of the bladder.The most effective is to drink a few cups a day of this tea. Maize flour, which is used in the kitchen to prepare a series of dishes, is part of a gluten-free diet (celiatické).